Online marketing
Online Marketing

Aan de slag met online marketing

Heb je een webwinkel, blog of andere website? Dan is de volgende stap je te verdiepen in online marketing. Want zonder goede marketing, zal je nooit genoeg bezoekers aan trekken om er een gezonder business van te maken.

Voor online marketing kan je samenwerken met een bureau. Zo is bijvoorbeeld Digital Inside een goed online marketing bureau in Utrecht. Maar heb je nog geen voldoende budget om samen te werken met een bureau dan hebben wij 3 handige tips voor je om te starten met online marketing.

Tip 1: activeer Google Analytics en stel je doelen in

Wil je weten hoeveel bezoekers je krijgt op je website en wat deze bezoekers precies doen op je website? Activeer Google Analytics op je website. Google Analytics is gratis en makkelijk te activeren. Vergeet niet na de activatie ook je doelen goed in te stellen. Andere features die je meteen kan activeren zijn remarketing en extra doelgroep informatie. Let op, dit staat niet meteen aan in Google Analytics.

Tip 2: geen je website door bij Google

Huh, moet ik mijn website doorgeven aan Google? Dit is geen noodzaak, maar gaat je wel helpen. Je website moet je hiervoor aanmelden bij Google Search Console. Deze stap helpt

Tip 3: ga adverteren en test wat werkt

Je hebt misschien al veel tijd en geld gestoken in je website of webwinkel. Je wilt niet nog meer geld uitgeven. Toch kan je door online adverteren juist je investering sneller terugverdienen. Online kopen mensen zich helemaal suf, jij moet alleen die mensen vinden die jouw product of dienst willen kopen. Gelukkig kan je op Facebook, Instagram, LinkedIn en YouTube super goed een doelgroep targetten. Leer deze platformen stuk voor stuk goed kennen en je maakt van jouw nieuwe website een supermooie business.

Dit zijn slecht 3 stappen om je op weg te helpen. Succes met je eerste stappen op het gebied van online marketing! Blijf vooral leren en kijk continue naar nieuwe kansen.

Nog een laatste bonus tip! Kijk ook meteen of je bedrijf is aangemeld bij Google Mijn Bedrijf! Weer een kans om extra op te vallen.