programmeren
Webdesign

Welk baat heb je bij kunnen programmeren?

Als je 500 jaar geleden aan mensen vroeg wie het belangrijkst is voor de samenleving, dan zou iedereen direct “De koning!” zeggen. Doe dit vandaag de dag, en iedereen schreeuwt luidkeels “programmeurs!”. Digitalisering is de kern van deze moderne samenleving en de kern van digitalisering, dat is de programmeren.

Programmeren is in de afgelopen 30 jaar immens in populariteit gestegen. Niet omdat iedereen het ‘zo leuk vindt om te doen’, maar omdat programmeurs steeds essentiëler zijn geworden voor de samenleving. De samenleving wordt steeds digitaler en dat kun je lekker observeren. Of je leert wat er achter de schermen gebeurt, waardoor je veel mensen voor zal zijn. Vier redenen om te leren programmeren lees je hieronder!

Salaris van programmeurs

Wat erg aangenaam is voor de mensen die beslissen mee te gaan in de beweging van digitalisering en leren te programmeren, is dat ze een erg leuk salaris te wachten staat. Een python programmeur verdient al gauw tegen de €4000 euro bruto per maand. Dat is op zijn minst al een uitnodigend eerste zetje om te beginnen met programmeren. Hoeveel je verdiend hangt echter af van in welke programmeertaal je kunt programmeren.

Alle diverse programmeertaal opties

Als student developer is er altijd wat meer te leren. Het kost iemand al vrij veel moeite om in één taal te leren programmeren, vooral als het een ingewikkelde taal is. En dan nog te beseffen dat er wel iets meer dan 700 verschillende talen bestaan. Deze programmeertalen kunnen vergeleken worden met gewone talen. Bijvoorbeeld: gewoon omdat je Nederlands kunt spreken maakt dat nog niet dat je Japans ook kent. Er is altijd wat nieuws te leren dus!

Probleemoplossende vaardigheden

Deze wereld zit tjokvol problemen. Ieder persoon heeft zo zijn eigen rol in het oplossen van bepaalde problemen. Als programmeur ben je altijd bezig met het oplossen van een kwestie. Zodra je klaar bent, kun je gaan kijken naar de volgende op te lossen kwestie. Zo steeds van het ene naar het andere probleem overstappen helpt je om probleemoplossende vaardigheden te ontwikkelen. Deze zijn in elk opzicht van het leven nuttig.

Communicatie

Programmeren is voor veel dingen goed. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat je portemonnee meer gaat wegen en dat je probleemoplossende vaardigheden verbeteren. Maar ook is het een goede manier om een hele open gemeenschap te leren kennen. De gemeenschap van programmeurs. Omdat steeds meer mensen hetzelfde plan hebben: programmeur worden, ontmoeten deze mensen elkaar ook makkelijker. Programmeren is dus ook vriendelijk voor je sociale leven!