linkbuilding onmisbaar seo strategie
Online Marketing

Linkbuilding als onmisbaar onderdeel van jouw SEO strategie

Linkbuilding versterkt jouw SEO strategie. Met een goede SEO strategie vergroot jij de kans om met jouw producten of diensten hoog te ranken in zoekmachines. De afgelopen jaren is externe links vergaren van andere website naar jouw website ontzettend belangrijk geworden als onderdeel van jouw SEO strategie. Zoekmachines zien links als een stem die jouw website krijgt. Het aantal links maakt jouw website relevanter voor zoekmachines. Je kunt je linkbuilding uitbesteden of zelf doen. Er zijn diverse manieren om jouw verwijzingsstrategie vorm te geven.  In het vervolg van dit artikel lichten wij er een aantal nader toe.

Gastartikelen schrijven

Het is aantrekkelijk om blogs te schrijven voor artikelenwebsites die hoger in zoekmachines staan de pagina’s over jouw eigen producten of diensten. Doe dit voor websites die gerelateerde inhoud delen met betrekking tot jouw producten en diensten. Ga voor artikelenwebsites met een hoge pagerank en weinig uitgaande links. Zoekmachines beoordelen backlinks met name naar de verhouding tussen de verwijzende sites en de relevantie van de stemmen.

Inzet van Social Media

Social Media platforms worden uitstekend geïndexeerd door zoekmachines. Het is dan ook aantrekkelijk en vrij eenvoudig om sociale kanalen in te zetten als platforms om links te verspreiden. Het is zelfs mogelijk om realtime te zoeken in recente content die verspreid is op social media naar aanleiding van een bepaalde zoekopdracht. Speel hierop in en stem jouw eigen zoektermen hierop af, dit bevorderd jouw vindbaarheid in zoekmachines.

Natuurlijke manier van verwijzen

Maar de beste manier je linkbuilding strategie is om deze niet te richten op het vergaren van backlinks, maar op het ontwikkelen van kwalitatieve content. Content die zo goed is, dat mensen deze automatisch gaan delen en website hiernaar gaan verwijzen in hun eigen content middels backlinks. Zo creëer je op een natuurlijke manier een linkprofiel en weten zoekmachines dat jij dé specialist bent in jouw vakgebied. Mogelijkheden genoeg om met de juiste verwijzingsstrategie te ranken op de hoogste posities in zoekmachines. Of je nu gaat voor één manier van linkbuilding of er een aantal combineert, ga voor de strategie die het beste past bij jouw organisatie.

Linkbuildingpakket kopen

Mocht je zelf geen tijd of zin hebben om aan de slag te gaan met linkbuilding, dan kun je ook nog altijd een linkbuilding pakket kopen. Zoek een betrouwbare partner hiervoor die jouw tegen een goede prijs een pakket van backlinks aanbiedt die zowel relevant als kwalitatief zijn. De plaatsing zal over een afgesproken periode plaatsvinden en de urls en bijbehorende anchors moeten natuurlijk overkomen. Je wilt dus bijvoorbeeld niet dat er alleen naar de homepage verwezen wordt of dat alle anchor teksten hetzelfde zijn.