Kerstpakket schenken
Ondernemen

Waarom doet men aan het schenken van een kerstpakket?

Het kerstpakket, we kennen het allemaal wel. Het kerstpakket is een zeer leuke toevoeging aan de feestvreugde tijdens de winterperiode. De winterperiode kent een aantal mooie feestdagen en werknemers maken van deze feestdagen gebruik om het personeel eens even goed in het zonnetje te zetten. Ben jij werkgever en wil jij zoveel mogelijk te weten komen over de trends en geschiedenis van het kerstpakket? Dan ben je absoluut bij het juiste artikel beland. Dit artikel gaat jou namelijk vertellen hoe het kerstpakket ontstaan is en wat de trends van het moment zijn.

 

De geschiedenis

Tradities, wij Nederlanders zijn er gek op. Het schenken van een kerstpakket tijdens de feestdagen kan absoluut als een traditie gezien worden. De reden? Al sinds de 19e eeuw is het gebruikelijk om een kerstpakket te schenken aan het personeel. Tenminste, bij de boeren was dit het geval. Zij gaven het personeel op tweede kerstdag vrij om familie te bezoeken. Buiten dat kregen zij ook een mand vol met lekkernijen mee om te delen met de overige familie. De boeren lieten hiermee zien dat zij respect hadden voor het personeel. In de loop der jaren werd het in andere beroepsgroepen ook gebruikelijk om een kerstpakket te schenken.

Anno 2019 is er aan de gedachtegang wat betreft het kerstpakket niks veranderd. Er is echter wel een hoop veranderd wat betreft het aanbod. Op het internet zijn een aantal gigantische aanbieders die een zeer breed aanbod hebben wat betreft de kerstpakketten. Zo behoort een kerstpakket samenstellen ook tot de mogelijkheden en kan je ook kiezen voor luxe kerstpakketten.

 

Trends anno 2019

Ben jij nog op zoek naar een leuk kerstpakket voor je personeel? Dan is het goed dat je bij deze alinea bent aangekomen. Deze alinea gaat jou namelijk alles vertellen over de kerstpakket 2019 trends. In bovenstaande alinea heb je al kunnen lezen dat je tegenwoordig de mogelijkheid hebt om een kerstpakket samen te stellen. Dit is absoluut een trend van het moment en dat is niet gek. Doordat je nu een pakket samen kunt stellen heb je de mogelijkheid om aan het personeel te laten zien dat je weet waar zij van houden. Gaat een personeelslid vaak naar de sauna? Dan zou je een pakket samen kunnen stellen met bruikbare producten voor de sauna. Heb je te maken met een personeelslid dat van wijn houdt? Stel dan een pakket met lekkere wijnen samen. Kortom, tegenwoordig is alles mogelijk wanneer we het over deze pakketten hebben.

Wil jij flink uitpakken komende winter? Dan is het misschien wel een goed idee om voor het luxe pakket te gaan. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om een pakket van boven de 60 euro cadeau te doen aan je personeel. Heb jij wat minder te besteden? Dan zijn er gelukkig ook al pakketten te vinden van onder de tien euro. Kortom, je kunt het anno 2019 zo gek maken als dat jezelf wilt, dit zorgt voor een hoop leuke mogelijkheden.