teamtraining
Ondernemen

Teamtraining, waarin schuilt de meerwaarde?

Wanneer we de verschillende soorten werknemers van naderbij gaan bekijken kunnen we vaststellen dat we doorgaans een onderscheid maken tussen twee verschillende types. In eerste instantie zijn er bijvoorbeeld de personen die uitstekend zelfstandig kunnen werken. Daarnaast zijn er echter ook de zogenaamde teamspelers. Deze laatste personen staan er om bekend uitstekend te functioneren in groep. Het één hoeft in de praktijk het ander ook helemaal niet uit te sluiten, integendeel. Iemand kan dan ook perfect zowel in staat zijn om te fungeren als teamspeler als, als zelfstandig werkend persoon. Kunnen uw teamspeler vaardigheden nog wel een beetje werk gebruiken? Dan kan het volgen van een speciaal daarvoor in het leven geroepen teamtraining een absolute aanrader zijn.

Wat maakt het volgen van een teamtraining interessant?

In eerste instantie moet het gezegd dat er toch best wel enkele interessante voordelen zijn verbonden aan het volgen van een teamtraining. De belangrijkste reden waarom mensen ervoor kiezen om een dergelijke training te volgen gaat uiteraard schuil in het feit dat men een betere teamspeler wil worden. Voor heel wat mensen geldt dat ze uitstekend zelfstandig kunnen werken, maar ze moeilijkheden ondervinden op het ogenblik dat ze samen met iemand anders aan de slag moeten gaan. Nochtans moet het gezegd dat het erg belangrijk is dat men hier zo optimaal mogelijk aan weet te voldoen. Is het voor u niet mogelijk om u als echte teamspeler te gedragen? Dan kan dat er in de praktijk zomaar voor zorgen dat het jobaanbod voor u eerder aan de beperkte klant blijft.

Wat is het resultaat van een teamtraining volgen?

Geen enkele persoon is honderd procent hetzelfde. Dat kan ook niet. Door het volgen van een teamtraining is het dan ook zo dat het, bijvoorbeeld voor een leidinggevend persoon, mogelijk wordt om te achterhalen over welke vaardigheden bepaalde mensen beschikken en hoe deze op elkaar kunnen aansluiten. Door het volgen van een teamtraining kan er dan ook doorgaans in een mum van tijd worden bepaald welke werkgroepen er binnen een bedrijf kunnen worden gecreëerd die samen op een zo efficiënt mogelijke manier aan de slag kunnen gaan. Lijkt dit u ook wel interessant? Dan is het volgen van een teamtraining zeker het overwegen waard!

Welke teamtraining volgen?

De ene teamtraining is in de praktijk absoluut de andere niet. Dit blijkt meteen op het ogenblik dat we de verschillende mogelijkheden op de markt gaan vergelijken. Enkele voorbeelden van teamtrainingen die in de praktijk gevolgd kunnen worden zijn dan ook de volgende:

  1. Een teambuilding;
  2. Teamworkshops;
  3. Teamcoaching;

 

Het volgen van een teamtraining kan in de praktijk gebeuren door teamleden en / of medewerkers die de ambitie hebben om beter met elkaar te kunnen werken. Het maakt daarbij op zich niet uit binnen welke sector men actief is. In de praktijk is het dan ook zo dat een teamtraining zowel kan worden gevolgd door bijvoorbeeld leerkrachten als door ondersteunend personeel, het management van een onderneming, etc. Het mag dan ook duidelijk zijn, heeft u de ambitie om een echte teamspeler te worden en wilt u daar constructief aan werken? Dan is het zeker de moeite waard om een teamtraining te volgen!

 

Bekijk hier de teamtrainingen van LiDRS