waarom online marketing belangrijk is
Online Marketing

Waarom online marketing belangrijk is

Veel mensen die een eigen website hebben vragen zich af hoe ze meer website bezoekers kunnen bereiken. Om meer website bezoekers te bereiken, is het van belang om aan online marketing te doen. Het maakt niet uit of je een blog, webshop of een andere website hebt. Het is namelijk voor elke website van belang om aan online marketing te doen. In dit artikel leg ik uit waarom online marketing zo belangrijk is.

 

Zoekmachine

Een onderdeel van online marketing is SEO. SEO is van belang voor de vindbaarheid in Google. Als een klant op ‘herenschoenen’ zoekt, is het van belang dat jouw bedrijf op de eerste pagina van Google staat. Op deze manier komen de potentiële klanten eerder op jouw website terecht dan die van de concurrent. Dit is wat je probeert te bereiken met SEO. Een methode om beter in de zoekresultaten van Google terecht te komen is linkbuilden. Met linkbuilden zorg je ervoor dat je links krijgt op verschillende websites om zo meer autoriteit te bereiken. 

 

Content marketing

Een belangrijk onderdeel van online marketing is content marketing. Content marketing zijn alle uitingen waarop je de potentiële klant probeert te informeren. Uiteindelijk is het doel dat de klanten een goed gevoel bij jouw bedrijf krijgen, waardoor ze een nieuwe klant worden. Er zijn veel manieren van content marketing. De meeste bedrijven maken gebruik van webinars, video’s, social media uitingen of blogs. Er zijn nog veel meer mogelijke vormen van content marketing te bedenken, maar het is van belang dat de manier van uiten ook past bij het bedrijf. 

 

Meten

Een groot voordeel van online marketing is dat je alles kunt meten. Als je gebruik maakt van Google Analytics kun je alle cijfers opzoeken en campagnes bijhouden. Bijvoorbeeld als je een social media campagne hebt lopen, dan kun je kijken wat de cijfers zijn. Heeft het bijvoorbeeld tot meer websitebezoekers gezorgd? Hoelang zitten de potentiële klanten gemiddeld op mijn website? Al dit soort vragen kun je beantwoorden via Google Analytics.

Wil je graag meer informatie over online marketing? Of alleen over linkbuilden? Neem dan een kijkje op https://www.reputatiefabriek.nl/